تقابل «جمعیت بیکار» لرستان با «جمعیت فعال» در 150 سال آینده
کمبود نیروی بیکار

راه راه: استاندار لرستان اعلام کرده «آمار بیکاران این استان در حال حاضر ۸۷ هزار نفر است که سالانه ۱۰ تا ۱۱ هزار نفر نیز به این آمار اضافه میشود.»

اگر میزان افزایش بیکاران با همین سرعت پیش برود، هیچ بعید نیست روزی بیاید که تمام جمعیت لرستان به آمار بیکاران اضافه بشوند و پروژه های نیمه کاره این استان به صورت تمام اتوماتیک و نه تنها بدون دخالت دست، بلکه بدون دخالت نیروی کار انجام شوند. و زمانی خواهد رسید که استاندار لرستان خبر از بیکاریِ کامل مردم لرستان بدهد و با کمال افتخار اعلام کند که مردم لرستان از این به بعد در آسایش و رفاه صد درصدی قرار دارند و دیگر هیچ کس مجبور نیست صبح تا شب برای یک لقمه نان حلال، مثل مرد، کار کند.

اما آن زمان کِی فرا می رسد؟!…

بنابر تحقیقات و محاسبات ما، جمعیت استان لرستان در سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۷۶۰ هزار و ۶۴۹ نفر (۱,۷۶۰,۶۴۹) بوده که با «نرخ رشد جمعیت» حدوداً ۰/۰۰۰۷ (هفت صدمِ درصد) در حال افزایش است. بنابراین جمعیت استان لرستان بعد از ۱۵۰ سال، یعنی در سال ۱۵۴۶، چیزی بالغ بر یک میلیون و ۹۶۴ هزار و ۱۹ (۱,۹۶۴,۰۱۹) نفر خواهد بود.

از طرفی «نرخ جمعیت فعال در سن کار» در ایران (۱۵ تا ۶۴ سال) به طور میانگین ۰/۶۹۹ است که با این حساب جمعیت فعال استان لرستان در سال ۱۵۴۶ یک میلیون و ۳۷۲ هزار و ۸۴۹ نفر (۱,۳۷۲,۸۴۹) خواهد بود.

اما با فرض اینکه همه ۸۷ هزار نفر بیکارِ فعلی استان لرستان تا پایان دولت فخیمه تدبیر و امید در پروژه های ایران سیلیکون و راه آهن بروجرد و پتروشیمی خرم آباد و… مشغول به کار شوند؛ و فقط با احتساب اضافه شدن سالانه ۱۱ هزار نفر به جامعه بیکاران لرستان، جمعیت بیکاران در سال ۱۵۴۶ یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر (۱,۶۵۰,۰۰۰) خواهد بود.

یعنی ۱۵۰ سال بعد، استان لرستان با بحران «کمبود نیروی بیکار» مواجه خواهد شد. چرا که در آن سال تعداد افراد بی کار ۲۷۷ هزار و ۱۵۰ نفر بیشتر از جمعیت فعال لرستان خواهد بود! و احتمالاً استانداری لرستان جهت بالا بردن جمعیت این استان و برابر شدن آمار بیکاران با جمعیت فعال، مقدار کسری جمعیت (همان ۲۷۷هزار و ۱۵۰ نفر) را از استان های همجوار، یا از کشور دوست و برادر چین، به لرستان وارد خواهد کرد.

و چون این تعداد افراد بیکار نیستند که بیایند الکی جمعیت استان لرستان را بالا ببرند. یا اگر باشند هم چه کاری است؟ در استان خودشان وِل می چرخند و آمارهای خودشان را بالا می برند. بنابراین استانداری لرستان باید برای بودجه سال ۱۵۴۶ ردیف بودجه ای برای حقوق بی کارانِ وارداتی نیز تعریف کند. در نظر داشته باشید کسی که حقوق می گیرد، بیمه هم می خواهد! پس احتمالاً استانداری لرستان باید مبلغی هم برای «بیمه بیکاری» افرادی که در سال ۱۵۴۶ قرار است وارد استان بشوند و راست راست راه بروند و حقوق بگیرند و از مناظر طبیعی ازنا، الیگودرز، بروجرد و… استفاده کنند، در نظر بگیرد.

با این کار، به امید خدا، مفهوم جدیدی از «حقوق بیگاری» و «بیمه بیکاری» در علوم اجتماعی و جامعه شناسی تعریف خواهد شد که امید است با همت مسئولین برای عرضه در مجامع علمی بین المللی به ثبت جهانی برسد. خدا آن روز را نیاورد

ثبت ديدگاه




عنوان