محمد حسین بدری در اردوی طنز راه راه مطرح کرد:
در نویسندگی تواضع داشته باشید

کارگاه ویژگی های روزنامه و روزنامه نگار انقلابی با تدریس محمد حسین بدری، به عنوان یکی از کلاسهای اردوی آموزشی کارگاه طنز و کاریکاتور راه راه بود.

بدری در مورد ویژگی های طنز گفت: تعارض و تضاد یکی از ابزارهایی است که در طنز استفاده می کنیم؛ اتفاقی که در طنز می افتد این است که این تضاد در برخورد اول خنده دار است ولی تلخی و آنچه می ماند به فکر افتادن است و اینکه گاهی عصبانی می شوید؛ البته به شرطی که نظام منطقی ذهن شما معلوم شود و در تعارض و تضاد با این نظام است که طنز شکل می گیرد.
وی اضافه کرد: در مواجهه با هر چیزی باید این را در نظر بگیرید که برای نوشتن عجله نکنید و با فکر قالب و موضع متن را انتخاب کنید.
photo_2016-08-23_09-56-10

بدری با تاکید بر کتابخوانی گفت: کتابهای جلال آل احمد را بخوانید. کتاب ” سنی کیست؟ اهل سنت چیست؟” نوشته حیدر رحیم پور ازغدی را بخوانید. کتاب های شهید آوینی، کتاب “چیزهایی است که با پول نمی شود خرید” از مایکل سندل، “نظریه طبقه مرفه(تن آسا)” از تورستین ویلن را بخوانید.

روزنامه نگار و سردبیر ماهنامه داستان اضافه کرد: اگر چنین حسی دارید که می گویید من کلیت فلان کتاب و مجله را می دانم و نیازی نیست آنرا بخوانم، مسیر را اشتباه آمدید؛ برای طنز نویسی باید خیلی کتاب خواند؛ ضمن اینکه به این توجه کنید که خواندن کتاب، به قصد یاد گرفتن نوشتن، اشتباه است. دنیای ذهنی نویسندگی آدمهایی مثل چخوف، دیش روی یا بیلی باتگیت برای هر فردی به شکلی جذابیت دارد و برای درک این دنیای ذهنی این کتاب ها را بخوانید؛ جلال آل احمد را برای این بخوانیم چون نگاه درست و دقیق به دنیایش را در کتابش درک کنیم.
photo_2016-08-23_09-56-01

وی همچنین توصیه کرد: در نویسندگی تواضع داشته باشید چون که آدم متکبر، به لحاظ فنی هم توانایی نوشتن را از دست می دهد. با همه آدمهای اطرافتان ارتباط برقرار کنید و با پدربزرگ، مادر بزرگها یا فامیل حرف بزنید و با جزئیات از ریز زندگیشان سوال کنید. هر چیز جزئی کم اهمیتی که او می گوید مهم است چون به عالم ذهنی این آدمها نزدیک می شوید.

بدری برای تقویت قوه تخیل نویسندگی تاکید کرد: در نوشتن و خواندن جملات به جزئیات دقت کنید و واژگان و عبارات رسمی تکرار شده را کنار بگذارید. اصلا با خودتان قرار بگذارید که هر آن چیزی که معنی اش را نمی دانید در جمله به کار نبرید. مثلا دیدید که این گزارشگرها حتی برای ورزشکارانی که بدجور شکست می خورند هم می گویند چیزی از ارزشهایش کم نشد. عادت و تکرار آفت خلاقیت است.
photo_2016-08-23_09-56-24

بدری در بخش دیگری از کارگاه آموزشی طنز و کاریکاتور راه راه گفت: استفاده از صفت به شکلی که قضاوت در متن بیاورد را کم کنید. بهترین شیوه برای توصیف حالت و وضعیت نشانه گذاری است. چند نشانه در متن بگذارید تا تصویری درست از فضا و شخصیتهای متن ارائه کنید. حالات و شخصیتها را به گونه ای در متن شرح دهید که بشود آن را تصویر سازی کند. ایرادی ندارد از المانهای معرفه در متن استفاده کنید ولی به یاد داشته باشید که ممکن است خیلی چیزها برای شما معروف باشد اما مخاطب اصلا شناختی نسبت به آن نداشته باشد.

در انتهای کلاس بدری برای تمرین نوشتن به هنر جویان گفت: یک آدم را که اصلا نمی شناسید را در نظر بگیرید و در ذهنتان هر آنچه تصور می کنید در مورد او بنویسید. حدس بزنید مثلا اسم فرد چیست؟ کجا به دنیا آمده است یا ساعت به دست می کند یا نه؟ یا چند فرزند دارد.

ثبت ديدگاه




عنوان