پژوهشی پیرامون گرانی
از آن لحاظِ گرانی

تخم مرغ ۳۰ هزار تومان گران شد.

آیا گرانی لزوما چیز بدی است؟

پژوهش‌ها نشان می‌دهد گرانی همیشه هم بد نیست. مثلا وقتی النگوی شما گران می‌شود، ناراحت می‌شوید؟ خیر. چون الان چیز باارزش‌تری در دست دارید و از طرف دیگر، جاری شما هم نمی‌تواند النگوهای بیشتری بخرد پس می‌توانید حسابی فخر بفروشید و عزت‌نفستان بیشتر شود. با همین الگو وقتی قیمت بعضی از مواد غذایی زیاد می‌شود، خوردن آن غذا آرزوی خیلی‌هاست و وقتی شما آن ماده گران‌قیمت را بخورید یعنی خیلی پولدارید. برای مثال همین آناناس که در کشور ما گران است در آفریقا، ارزشش به اندازه بادمجان یا نهایتا سیب‌زمینی‌ست. حالا فکر می‌کنید مردم در آفریقا از آناناس خوردنشان استوری می‌گذارند؟ خیر. چون خیلی کسر شان است. 

تخم مرغ شاید قبل‌ترها فقط یک بیضی شکننده با مغز زرد و سفید بود و می‌توانستیم توی ماهیتابه رویی جزغاله‌اش کنیم و عین خیالمان هم نباشد. اما حالا منزلتی دارد. بسیار مقوی و پرانرژی شده و اگر توان خریدش را داشته باشیم یعنی جزء پولدارها هستیم. حالا تخم‌مرغ را فقط در تابه نچسب می‌شکنیم و به جای این‌که ۵ تخم مرغ را با یک نان لواش هپلی‌هپو کنیم، فقط یک‌دانه از این خاویار مرغی را کمی حرارت داده و دورش را با کلم‌بروکلی، گوجه گیلاسی و آووکادو تزئین می‌کنیم. پس می‌بینید که گران‌شدن تخم مرغ هم به افزایش عزت‌نفس خانواده‌ها کمک می‌کند و هم به افزایش عزت‌نفس مرغ‌ها.

ثبت ديدگاه