چند روایت تاریخی یا قدیم که امکانات نبود مردم چه اصراری به بعضی کارها داشتند
کارهای بد
۱۱:۱۱ ب٫ظ ۲۱-۰۳-۱۴۰۲
آقای ظریف اخیراً گفتهاند ما در طول تاریخ اهدافمان را بر اساس آرزوهایمان چیدهایم و به تواناییهایمان توجهی نکردهایم و خلاصه آدم باید به اندازه امکاناتش آرزو کند.
البته با توجه به تصوری که آقای ظریف از توانایی ایران و ایرانی دارد ما اگر احیانا وسط تابستان هوس یک بستنی قیفی هم بکنیم غلط زیادی کردهایم و آرزویمان متناسب با امکاناتمان نبوده، چون هر آینه آمریکا با یک بمبش کل سیستم دفاعی کشور ما را از کار خواهد انداخت و این که تا به حال نینداخته به خاطر این است که آقای ظریف با آمریکاییها سلام و علیک دارد و آنها از ایشان خجالت میکشند.
متاسفانه منابع تاریخی از این نکته ظریف که ایشان کشف کرده غافل بودهاند و بعضی قضایا را جور دیگری روایت کردهاند. ما چند شخصیت تاریخی را با توجه به تئوری ایشان مجدد معرفی میکنیم تا انشالله منبعد الگوی تاریخنویسی شود.
نلسون ماندلا
ماندلا نماد شخصیتهای بهاندازهامکاناتآرزونکننده است. او علیه آپارتاید قیام کرد و پس از سالها به ریاستجمهوری رسید، در حالی که آدم عاقل اول رییسجمهور میشود بعد علیه چیزی قیام میکند، چون همه میدانند رییسجمهورها امکاناتشان بیشتر است. به هر حال او این مسیر را برعکس طی کرد و چوبش را هم خورد، به این صورت که ۲۷ سال آزگار زندان رفت. سرنوشت او به همه انسانهای فهیم میآموزد که به اندازه امکاناتشان آرزو کنند و ضمنا قبل از قیام علیه هر چیزی به خودشان توی آینه یک نگاهی بیندازند. اگر ماندلا این کار را میکرد و میفهمید سیاهپوست به دنیا آمده، گوشی دستش میآمد که با توجه به رنگ پوستش امکانات زیادی ندارد و الکی خودش را به زحمت نمیانداخت.
رئیسعلی دلواری
زمانی که انگلیسیها در زمان جنگ جهانی اول بوشهر را اشغال کردند رئیسعلی دلواری با آنها جنگید و چون آن زمان علوم سیاسی پیشرفت امروز را نکرده بود و آدمها نمیدانستند باید در حد امکاناتشان آرزو کنند، متاسفانه بر آنها پیروز شد. هرچند با اقدام به موقع انگلیسیها او در ۳۳ سالگی به قتل رسید؛ اما بوشهر را از آنها پس گرفت و ملت هنوز که هنوز است از تبعات این عمل او رنج میبرند. ملت فخیمه انگلیس منظورمان است.
میرزای شیرازی
او با صدور فتوای تحریم تنباکو، باعث شد امتیاز انحصار توتون و تنباکوی ایران از کمپانی انگلیسی رژی سلب شود. در حالی که اگر به امکاناتش خوب دقت میکرد متوجه میشد که امضای رژی تضمین است و قرارداد رژی را اصلاً ناصرالدینشاه نیاورده بلکه خدا آورده و اصلا کلمه تعلیق در قرارداد نیامده و خیلی چیزهای دیگر.
شهید نادر مهدوی
این شخص و همرزمانش در زمان دفاع مقدس چند اشتباه راهبردی مرتکب شدند: اول این که با قایقهای کوچک به کشتیهای آمریکایی حمله میکردند، دوم اینکه از سلاحهای خیلی معمولی برای انهدام آنها استفاده میکردند و سوم این که در این عمل موفق میشدند و گند میخورد به تعالیم دکتر ظریف، حال آن که قاعدتا نباید این طور میشد. عملیات آنان همچنین در تضاد آشکار با دکترین «نیسان آبی»[۱] ، از مشهورترین تئوریهای علوم سیاسی معاصر نیز بود.
[۱] صاحب این تئوری، پروفسور «دیوید اسنپ درایور»، دانشمند علوم سیاسی و جامعهشناس و در محافل آکادمیک ملقب به «داود دستفرمون» است. وی در کتاب گرانسنگ «کار خودشونه» جامعه جهانی را به خیابانی تشبیه میکند که کشورهای مختلف مانند اتومبیلهای آن هستند. در این میان برخی کشورها در حکم نیسان آبی هستند که باید با آنان سرشاخ نشد و از سر راهشان کنار رفت.
ثبت ديدگاه