رساله درجات کمتر(۵)
سجده به سوی پاستور

قسمت قبل
در رساله درجات کمتر که به قلم علمای برگزیده دوران طبیب‌باشی، فرزی جان بابا، طیب خان، آبادالدوله، پاک‌آفرین و نورالدین نگاشته شده است، احکام شرعیه و غیرشرعیه در باب وجوب و استحباب و کراهات در بندهای مختلف سیب‌زمینی، آب، برق، گاز، بنزین، لبنیات، اتل، مسکوکات و طلا به قلم تحریر درآمده است، هر که خلاف فرامین ایشان کند، آثم است.

بند پنجم: بنزین

پاک‌آفرین و دیگر علمای خمسه + یک گفته‌اند: هنگام واریز سهمیه بنزین دعا مستجاب است. باید احترامات این لحظه مقدس را به جا آورد که کفران، نعمت از کفت بیرون کرده و هر آن امکان قطع سهمیه محتمل است.
جمیع علما معتقدند در این لحظات استجابت دعا باید دست به آسمان برد و بعد از دعا به جان همه کابینه دولت کریمه، گفت: توکلوا علی غیر الله من أبو، أخو، عم، جار و… اخذ الکارت سوخت.
و پاک‌آفرین را اعتقاد آن است که خواندن این دعا برکت کارت سوخت را افزایش می‌دهد و آن دعا این است: اللهم انی اسئلک بنزینا وفورا و ان یحفظنی کارتنا من شر جمیع اعداء‌نا من وزرا، وکلا، ملکا و اقوام، استجب دعائی به حق هذا الساعه و وزدنی هذا الساعه وفورا.
آبادالدوله گفته است احتیاط واجب آن است که هنگامه شارژ کارت سوخت به سوی پاستور سجده کرد که باعث تبرک و تیمن است و زمان شارژ کارت سوخت را افزایش می‌دهد و هر کس ترک کند خداوند خیر و برکت به او ندهد.
اجماعی علماست که بنزین ۱۵۰۰ تومانی را قدر نهند و زبان به دعای وزرا گردانند همچنین بعد از اتمام سهمیه ۱۵۰۰ تومانی شکر بنزین ۳۰۰۰ تومانی هم واجب است وگرنه علیرغم قول‌های مکرر وزار ممکن است، همین هم نباشد.
البته طبیب‌باشی همه را توصیه به استعمال دوچرخه نموده، او را اعتقاد آن است که سلامت ملت بر گردن دولت است پس هر خانوار را یکی دو، دوچرخه نیاز است تا از مصرف بنزین بی‌نیاز گردند و با رکاب‌زنی سلامت خود را افزایش دهند.
طبیب‌باشی گفته است همه اعضای خانواده را لازم است پس‌انداز کنند تا بتوانند دوچرخه خریداری نمایند و اگر نتوانستند همت گمارده و از دو پای خود مدد جویند و هر خانوار که این توصیه را ترک کند، آثم است و این قول اقوی است.

ثبت ديدگاه




عنوان