رساله درجات کمتر(۷)
کفاره تحویل اُتل

قسمت قبل
در رساله درجات کمتر که به قلم علمای برگزیده دوران طبیب‌باشی، فرزی جان بابا، طیب خان، آبادالدوله، پاک‌آفرین و نورالدین نگاشته شده است، احکام شرعیه و غیرشرعیه در باب وجوب و استحباب و کراهات در بندهای مختلف سیب‌زمینی، آب، برق، گاز، بنزین، لبنیات، اتل، مسکوکات و طلا به قلم تحریر درآمده است، هر که خلاف فرامین ایشان کند، آثم است.

بند هفتم: اُتل

واجب است هر فرد جنبنده‌ای تمام قرعه‌کشی‌های ایران‌خودرو و سایپا را شرکت کند حتی اگر برای بار هزارم باشد و طبیب‌باشی گفته ممارست در این کار واجب است و دیگران آن‌را مستحب می‌دانند.

فرزی‌جان بابا بلوکه کردن پول برای ثبت‌نام را اوجب واجبات دانسته و جمیع علما اتفاق دارند که بر همگان واجب است که هر آن‌چه از سکه و طلا و زمین و… دارند را بفروشند و در این قرعه‌کشی‌ها شرکت کنند و این قول خالی از قوه نیست.
آبادالدوله گفته است که فروش زمین در این فقره مستحب است اما کسی با او موافقت ننموده است.

اعتقاد اکثر علماست که احتمال برنده شدن در قرعه‌کشی اُتل باید کمتر از ۰/۰۱ درصد باشد تا همگی درس صبر بیاموزند و اگر حدود ۱۰ میلیون نفر در قرعه‌کشی ثبت‌نام کنند این امر واجب از دیگران ساقط می‌شود.

فرزی‌جان بابا گفته است اگر کسی سهوا ثبت‌نام را فراموش کرده باشد، احتیاط واجب آن است که کفاره سود ۵۰۰ درصدی وام‌های خرید اُتول را بپردازد سپس در دورهای بعدی قضا کند.

و بدان که هیچ فردی نباید در هنگامه قرعه، نوع اُتل، قیمت، رنگ و زمان تحویل آن‌را بداند و اگر سایپا و ایران‌خودرو این کنند ترک یکی از فرائض کرده‌اند و آثم‌ند و این امر تجربه شده است.

همچنین جمیع علما معتقدند اگر سهوا زمان تحویل اُتل به ملت گفته شد به عنوان کفاره این گناه باید اُتل را حداقل سه سال بعد تحویل دهند که این قول به احتیاط اقرب است.

اجماعی علماست که برنده‌شدگان اُتل باید سجده شکر به جای آورده و کل فامیل را شام دهند و هرکه نکند عقوبت در انتظارش است و بعد از آن باید صبوری پیشه کند و از مراجعات مکرر به نمایندگی‌ها بپرهیزد تا هر زمان تقدیر بود اُتلش را تحویل بگیرد.

ثبت ديدگاه




عنوان