گزارش
جنگ کاریکاتوریست ها با صدام
۱۲:۰۲ ب٫ظ ۰۶-۰۷-۱۳۹۹
راه راه:
روایت هشت ساله دفاع مقدس نشان می دهد که همه به میدان آمدند و هرکس با سلاح خودش با صدام جنگید، کاریکاتوریست ها نیز مثل همیشه در برهه های حساس قلم دست گرفتند و خلق اثر کردند. ۴۰ سال پیش در چنین روزی نخستین کاریکاتور از تجاوز رژیم بعثی به کشورمان در روزنامه کیهان چاپ شد؛ این روند در روزهای بعدی جنگ هم ادامه یافت. در ادامه گزارشی از این کاریکاتورها در روزهای ابتدایی حمله صدام به کشور خواهیم دید:
دوم مهرماه ۱۳۵۹ و در سومین روز از آغاز حمله عراق، نخستین کاریکاتور از این تهاجم به قلم علی دیواندری در روزنامه کیهان چاپ شد.
جواد علیزاده در سوم مهرماه (چهارمین روز تهاجم عراق) و در روزنامه کیهان، صدام را با قلاده آمریکایی و پرچم شوروی تصویر کرد تا به حمایت دو قطب غرب و شرق از صدام اشاره کرده باشد. اما مقاومت مردم ایران در قالب دستی که حالت تلنگر را دارد، به نمایش در آمد که کارکرد روحیهبخشی داشت.
همزمان در همین روز، حبیبالله صادقی با اشاره به عملیات «کمان۹۹» (بزرگترین عملیات تاریخ نیروی هوایی ایران)، صدام را در قامت دزد دریایی خوناشام اما با هواپیماهای اسقاطیاش تصویر کرد. روی چشمبند و کراوات صدام نمادهای رژیم صهیونیستی و آمریکا به دیده میشد. این اثر در روزنامه اطلاعات چاپ شد.
در روز پنجم مهرماه و در روزنامه کیهان، جواد علیزاده که تبحر خاصی در ترسیم کاریکاتورهای صدام داشت، کله او را شبیه گلابی تصویر کرد.
در روز ششم مهرماه ۱۳۵۹ یادداشتی در روزنامه اطلاعات تحت عنوان «عراق در صحنه خیمهشببازی ابرقدرتها» چاپ شد که با کاریکاتوری از حبیبالله صادقی همراه بود. او در اثر خود به ماجرای پیروزی ایران در نبرد هوایی اشاره کرده بود که صدام از این ماجرا نزد «جیمی کارتر» رئیسجمهور وقت آمریکا گلایه کرده است.
در هشتم مهرماه، جواد علیزاده هم در روزنامه کیهان به شکست مفتضحانه عراقیها در نبرد هوایی (از دست رفتن نیمی از توانایی هوایی عراق و مختل شدن پایگاه هوایی الرشید به مدت دو ماه) اشاره کرد و این بار کله صدام را به خوک کشید. همچنین بر بازوی افسران بعثی، صلیب شکست (نشان مخصوص ارتش نازی) ترسیم کرد تا وحشیگری بعثیها را با پیروان هیتلر مقایسه کرده باشد.
منبع: فارس
به نظر کاریکاتورهای اون زمون دلنشین تر بودن
??????
یادش بخیر
عالی
فوق العاده?
عالی ??????
? ? ? ? ?