محمدابوالحسنی درگذشت
افتخارش این بود کارش را از چاپ عکس شهدا شروع کرده

راه راه: درگذشت «محمد ابوالحسنی» تهیه‌کننده مجموعه انیمیشن دیرین دیرین، خبر ناراحت کننده و غیر منتظره این روزها بود. او بیشتر با عنوان خالق اصلی و ایده‌پرداز دیرین دیرین شناخته می‌شد اما فعالیت‌های ابوالحسنی را نمی‌توان به دیرین محدود کرد. او اگرچه دانش آموخته‌ی رشته‌ی عمران بود اما از سال ۸۳ به طور جدی وارد حوزه‌ی انیمیشن‌سازی و تهیه کنندگی آثار انیمیشنی شد. از سال ۸۳ یک شرکت انیمیشن سازی را راه اندازی کرد و سری انیمیشن های «خیلی خطرناکه حسن» را به سفارش وزارت نفت ساخت که توانستت به موفقیت برسد و دیالوگ‌های شخصیتهایش، تکه کلام مردم کوچه و بازار شود.

 از سال ۸۸ به سمت ارائه انیمیشن هایی با مالکیت محتوایی و ایده‌پردازی رفت. «حیات وحش، حیوانات منقرض شده» از سری اول این دست انیمیشن‌هاست که در پلتفرم‌های اینترنتی پخش شد و جوایزی را به خود اختصاص داد.

فیلم سینمایی انیمیشنی تهران ۱۵۰۰ نیز از دیگر آثار شاخص ابوالحسنی است که نوروز ۱۳۹۲ اکران شد و فروش نسبتا خوبی در گیشه داشت. همچنین تهران ۱۵۰۰ اولین پویانمایی سینمایی بلند ایران شناخته میشود که گام مثبتی در تولید انیمیشن های بلند در ایران برداشت.

ابوالحسنی هفتم فروردین ۱۴۰۰ به علت ابتلا به کرونا درگذشت.

در ادامه متنی که سعید حسینی، یکی از تولید کنندگان نوشت افزار ایرانی درباره محمد ابوالحسنی در صفحه شخصی‌اش منتشر کرده را می‌خوانیم:

محمد ابوالحسنی درگذشت

مردی که اگر بخواهم در یک جمله تعریف کنم می‌گویم “مرد همیشه خندان پر انرژی “

خرده‌روایت‌هایی از مواجهه با مرحوم ابوالحسنی  

۱٫ همیشه در دسترس بود فقط کافی بود باهاش تماس بگیری معمولا جواب می‌داد و در پاسخ به اینکه نیاز به دیدار و جلسه است اولین فرصت را همان لحظه خودش تنظیم می‌کرد و می‌آمد بدون هیچ تکلفی؛ در این سطح آدم‌ها این اخلاقش استثنا بود .

۲. مشوق بود و همیشه انرژی می‌داد. اولین باری که با هم جلسه داشتیم بهم گفت شما نمی‌دانید چه تاثیر بزرگی در جامعه انیمیشن گذاشتید. با تجربه تولید نوشت‌افزار‌های انیمیشن‌های ایرانی خیلی‌ها را به تجاری‌سازی انیمیشن امیدوار کردید واینکه می‌توان اقتصاد انیمیشن درست کرد.

۳. از بس انرژی داشت و فعال معمولا هر‌وقت که می‌دیدمش نا‌خودآگاه اولین دستور جلسه این بود که بپرسم کارهای جدید چه خبر و او هم کلی خبر داشت هربار کار جدید پروژه جدید دنیا‌ی بزرگی داشت.

۴٫ ویژگی مثبتش این بود که اقتصادی بود، یکی از عوامل موفقیتش اما این اقتصادی گریش باعث نشده بود خیلی چیز‌ها را یادش برود همیشه همیشه پای کار خیر بود هر کار خیری بهش می‌گفتید هر کاری که می‌توانست برایش می‌کرد.

آخرین زحمتی که دادیم برای «مشق احسان» بود آنقدر قوی آمد پای کار و ده‌ها پست و استوری در صفحه‌های اجتماعی دیرین دیرین منتشر کرد. خود بچه‌های ستاد مشق احسان فکرش را نمی کردند؛ اصلا در چهارچوب منافع عمل نکرد.

برای اینکه بتونیم بیشتر از کاراکترهای دیرین دیرین برای دفاتر استفاده کنیم بهش گفتم برخی تولید کننده‌ها توان پرداخت هزینه برای کاراکتر ندارند گفت باشه طرح‌های دیرین دیرین وقف برای تولید دفاتر می‌کنم  بهشون بگو به جای هزینه کاراکتر‌ها دفتر دیرین دیرین بدهند برای بچه‌های محروم توزیع کنیم.

۵.خیلی چیز‌ها را خوب می‌دانست و می‌فهمید از عملکرد مسئولین در دوره‌های مختلف تا مشکلات. کم هم اذیتش نکرده بودند اما هیچ وقت احساس نمی کردید نا‌امید است یا معطل اتفاق خاصی همیشه در حال تلاش و امیدواری بود .

۶.چند بار بهم گفته بود افتخارش این بود کارش را از چاپ عکس شهدا و فروش آن‌ها شروع کرده بود افتخار می‌کرد به این شروع .

رفتنت هم مثل انیمیشن‌هایت که سعی می‌کرد تلنگری بزند به آدم‌ها تلنگری بود برای همه که چه بی‌مقدمه وقت رفتن می‌شود

خداوند ان شالله رحمتش کند.

۲ Comments

  1. رامین ۱۴۰۰-۰۱-۱۴ در ۲:۳۰ ب٫ظ- پاسخ دادن

    خاطره های ماندگاری به جا گذاشتن

  2. مهمان ۱۴۰۰-۰۱-۱۴ در ۰:۲۲ ق٫ظ- پاسخ دادن

    خدا رحمتشون کنه…

ثبت ديدگاه