مواد لازم جهت ساخت یک شب یلدای رویایی
پسته شمار

در آستانه رسیدن به شب یلدای سال ۱۴۰۴ هستیم و همه ایرانی‌ها در تکاپو هستند تا یک شب یلدای خاطره‌انگیز از طولانی‌ترین شب سال برای خود و خانواده رقم بزنند. اگر از هماهنگ کردن تم شب یلدا با لباس مهمانان بگذریم… آهان نمی‌دانید هماهنگ کردن تم شب یلدا یعنی چه؟ بگذارید یک مثال بزنم؛ یعنی عرق گیر آقا غلام، شوهر عمه مکرم بنده به رنگ سبز تیره با طرح راه راه سفید باشد و پیژامه‌اش قرمز گوجه‌ای با خال‌خالی‌های ریز مشکی! یا روسری خاله بتول طرح انار باشد با پیراهنی کلوش به رنگ کدو حلوایی. به طور خلاصه اگر بتوانیم خودمان را به شکل انار، لبو، هندوانه، کدو حلوایی و سایر خوراکی‌های شب یلدا دربیاوریم یعنی تم شب یلدا رعایت شده است. داشتم می‌گفتم اگر از هماهنگی تم شب یلدا بگذریم می‌رسیم به اصلی‌ترین مقدمات این شب؛ یعنی خرید میوه و آجیل! که خرید آن هم با توجه به تورم فعلی کشور، عبور از هفت خوان رستم است و باید برای مدیریت خرید و مصرف آن چندین راهکار ارائه داد. در ادامه به چند راهکار مجرب اشاره خواهم کرد:

یک) خرید آجیل به صورت اقساطی
برای خرید آجیل به این شکل ابتدا مراکز فروش اقساطی آجیل را پیدا کنید، با یک کپی شناسنامه و کارت ملی به همراه یک کارمند رسمی دارای فیش حقوقی و نامه کسر از حقوق به آجیل فروشی بروید و متناسب با توان پرداخت اقساطی خود آجیل بخرید. متاسفانه این روش خرید شامل خرید بادام هندی و فندق نمی‌شود.

دو) پسته شمار
پسته شمار می‌تواند شبیه همان صلوات شمار مادربزرگ‌ها باشد که فقط در شب یلدا استفاده می‌شود. به تعداد مهمانان پسته شمار تهیه کنید و به دست آنان بدهید. طبیعتا هر گروه سنی فقط می‌تواند، تعداد مشخصی پسته مصرف کند. مثلاً سالمندان به علت محدودیت تعداد دندان و یا استفاده از دندان مصنوعی تعداد کمتر و جوانان تعداد بیشتری می‌توانند مصرف کنند. با توجه به غیر قابل کنترل بودن کودکان در این زمینه، توزیع پسته بین بزرگسالان می‌تواند حتی پنهانی و پشت در یخچال و در جیب مهمانان انجام گیرد.

سه) توزیع دانه انار به جای انار
به جای اینکه به دست هر کس یک انار بدهید، یک انار را دان کرده و به دست همه بدهید. آن روز که خداوند مهربان این میوه خوشمزه و پر طرفدار را خلق می‌کرد قطعا فکر این روز را کرده بود که در دورانی قیمت انار همچون ظاهرش شبیه یاقوت می‌شود در نتیجه آن را دانه دانه آفرید تا قابلیت تقسیم شدن به تعداد مهمانان را داشته باشد. اینجاست که باید گفت و خدایی که به شدت کافیست.

چهار) دکور فروشی
قطعا دفعات زیادی برایتان پیش آمده است که از جلوی درب مغازه کابینت فروشی عبور کنید و کاغذی روی شیشه مغازه ببینید با عنوان دکور فروشی. این جمله یعنی کابینت‌های درون دکور، فروشی است. دکور شب یلدای خود را که کامل چیدید یک کاغذ بزرگ بردارید و با خط خوش نستعلیق روی آن بنویسید دکور فروشی و با یک خلال دندان، کاغذ را بر گردن کدو حلوایی وسط میز نصب کنید.

پنج) مدد از حضرت حافظ
از چند روز قبل مروری بر اشعار حضرت حافظ داشته باشید. ابیات متناسب با دوری از دنیا و بی‌ارزش بودن لذت های دنیایی مانند پر خوری را بیابید و صفحه آن را نشانه گذاری کنید. در شب یلدا نیز مسئولیت گرفتن فال حافظ را بپذیرید و بصورت غیر مستقیم به مهمانان بگویید: کمتر میل بفرمایید! برای مثال به شوهر خاله‌تان، آقا مراد، در حالیکه دکمه آخر پیراهنش دارد کنده می‌شود، بگویید:
شکم‌ پرست نه این صبر و زهد می‌داند
که کیمیای مراد است درد و داغ مرا

یا اگر دیدید به هیچ صراطی مستقیم نیست به او بگویید:
طیّ این مرحله بی‌همرهیِ خضر مکن
ظلمات است بترس از خطرِ گمراهی

ثبت ديدگاه




عنوان