زندگی لاکچری اجباری!
پیامدهای افزایش قیمت دلار

در پی افزایش قیمت دلار در چند ماهه گذشته به بررسی علل و عوامل و پیامدهای آن می‌پردازیم. امیدواریم این مطلب به سمع و نظر کارشناسان رسیده و خدشه‌ای به روح لطیف دلالان وارد ننماید.
قیمت دلار در سال‌های گذشته روندی صعودی داشته اما در این چند ماه گذشته سرعتش بیشتر شده که همین سرعت نیز حاصل ساعت‌ها کار کارشناسی بوده، از آنجایی که از آغاز این دولت حق ماموریت‌ها به صورت دلاری محاسبه می‌شود، کارمندان تلاش خود را بیشتر می‌کنند تا هم کمک خرجی برای سفره‌ی کوچک خانواده خود داشته باشند، هم با اشتیاق بیشتری کار خلق‌الله را انجام دهند. بدین ترتیب دولت می‌تواند کارمندان خود را به کار بیشتر تشویق کند.

از آنجایی که دولت می‌خواهد مردم در رفاه باشند و زندگی لاکچری و خوبی داشته باشند از پیشرفت قیمت دلار جلوگیری نمی‌کند. چرا که با گرانی دلار خواه‌ناخواه باقی اجناس نیز گران می‌شود. مردم عادی حتی در دورافتاده‌ترین روستاها مجبور می‌شوند از مواد غذایی و میوهای گران‌قیمت مصرف کنند و این کار باعث ارتقای شاخص رفاه خواهد شد. این امر وجهه‌ی کشور را نیز در جهان بهتر می‌کند.

کارشناسان خبره معتقدند روند افزایشی دلار سبب ایجاد و رونق در صنعت توریسم شده و خارجی‌های بسیاری را به سمت کشور ما روانه خواهد کرد. برهمگان واضح است چنانچه توریست‌ها به کشور بیایند به خاطر خریدهایی که انجام می‌دهند کار و کاسبی رونق گرفته و حتی می‌شود امیدوار بود که بخاطر جذب توریست بیشتر، فیلتر اینستاگرام و یا تلگرام هم برداشته شود.

افزایش قیمت دلار ارتباطی مستقیم با روحیه‌ی رانندگان تاکسی‌ دارد؛ تاکسی داران، این قشر زحمتکش به دلیل سختی شغلی که دارند احتیاج به روحیه دارند بنابراین با افزایش قیمت دلار بسیاری از بحث‌ها و کارشناسی‌ها به این سمت سوق پیدا می‌کند و این بحث تازه روحی تازه به کالبد این کارشناسی‌های فنی و تخصصی می‌دمد .

از طرفی با افزایش قیمت دلار، قیمت مرغ نیز افزایش می‌یابد که با توجه به مصرف بی‌رویه و خودسرانه‌ی مردم از این خوراکی نرم و سفید لازم بود ترمزی بر سر راه این ضرر بزرگ باشد و دولت به خوبی این مشکل را کارشناسی کرده و راه‌حل مناسب آن را اجر نموده است.

یکی دیگر از پیامدهای افزایش قیمت دلار می‌تواند عدم تمایل مردم ایران به خرید و نگهداری ارز باشد. دلال‌‌ها با استفاده از شوق مردم نسبت به داشتن پول خارجی در این بازار تمیز و بی‌ریا دخالت‌هایی دارند که درصورت رها کردن قیمت دست دلالان از این بازار کوتاه خواهد شد.

تنها مشکلی که می‌تواند بر سر این راه پرفراز و نشیب بر سر راه دولت قرار بگیرد ناراحتی‌های زودگذر مردم است چرا که هر اصلاحاتی، احتیاج به گذر زمان دارد و تا مردم بخواهند به قیمت‌ها عادت کنند و مانند آن قورباغه‌ی معروف در دیگ پخته شوند ممکن است دچار کمی فقر و یا کمی افسردگی و یا حتی از دست دادن سرمایه‌شان شوند. کارشناسان این موارد را با ریزبینی زیر نظر دارند تا در صورت فشار بیش از حد سوپاپ اطمینان را به کار انداخته و پیچ فیلترینگ را کمی دیگر شل کنند. مردم نیز با دولت همکاری لازم را مبذول فرموده و سرمایه‌های خود را در بازار پررونق بورس به اشتراک بگذارند و از این سود سرشار بهره ببرند.

ثبت ديدگاه