رسانه‌های عربی در مورد فاجعه منا چه گفتند؟!
تقصیر دروازه های مناست!

راه راه: به نام خدا

بینندگان عزیز سلام
در این بخش خبری، با بررسی رسانه‌های جهان اسلام در خدمت شما هستیم.

– روزنامه الحیات با انتخاب تیتر”الفاجعه یجر الفاجعه!” برای صفحه اول خود، فاجعه اخیر در عربستان را مورد نقد و بررسی قرار داد. این روزنامه برای اولین بار با انتشار تصاویری جدید از دو-سه سال قبل از فاجعه منا، از سکوت خبری رسانه‌ها و دستگاه‌های حقوق بشری غرب و شرق به شدت انتقاد کرد.
عادل‌الاجبیر در یادداشتی در همین روزنامه نوشت: عدم برخورد مناسب در برابر عاملان اصلی این فاجعه، موجب بروز فجایع جدی‌تری می‌شود.
او در ادامه ضمن مقصر دانستن دروازه‌های منتهی به منا، نوشت: اگر توسط جامعه اسلامی با اتحادیه صنف دروازه‌سازان بصورت همه جانبه برخورد نشود، در فاجعه بعدی، شاهد کشتار بیشتر و بالا رفتن تعداد کشته‌شدگان نیز خواهیم بود.
image592644

-روزنامه الشرق الاوسط با انتخاب تیتر “البهائم!”، به فاجعه رخ داده در عربستان اشاره کرد. این روزنامه در یادداشت اول خود به قلم احمق شهید نوشت: عربستان این روزها با عربستان آن روزها تفاوت زیادی کرده است.
وی در ادامه با اشاره به تضییع حقوق قاتلین، قاچاقچیان مواد مخدر، زورگیران و متجاوزان به عنف در ایران، نوشت: این عربستان دیگر آن عربستان نیست.
نویسنده در پایان یادداشت، ضمن نقل تعدادی “اظهار نگرانی” از قول بان‌کی‌مون، خاطرنشان کرده است: بهتر است این عربستان، همان عربستان باشد و در جهت افزایش کمک‌های مالی خود به سازمان ملل، گامی جدی بردارد.

-اما در امارات متحده عربی نیز فاجعه اخیر عربستان تیتر یک رسانه‌ها بود. شبکه تلوزیونی العربیه امارات با برگزاری ویژه برنامه‌هایی، به بررسی ابعاد دیگری از این فاجعه پرداخت.
خبرنگار این شبکه با حضور در عربستان و محل دقیق وقوع حادثه، با تنی چند از کشته‌شدگان فاجعه اخیر، مصاحبه و علت حضور ایشان در مناسک حج را جویا شد.
به گزارش کارشناس این شبکه، تجمع بیش از سه نفر زائران، عامل اصلی این فاجعه بوده است.
۱۳۹۴۰۷۰۶۱۵۳۶۴۳۲۹۷۶۱۹۱۱۷۱۰
-به قطر می‌رویم، جایی که کارشناس شبکه الجزیره قطر، در برنامه تلوزیونی “الخلا”، چاره کار را فرهنگ‌سازی و اقدامات همه‌ جانبه فرهنگی دانسته است. وی با اشاره به جواب‌گو بودن کار فرهنگی و مخصوصاً ساخت فیلم در این زمینه گفت: باید با کارگردانان ایرانی مانند اصغرفرهادی در راستای جلوگیری از این فجایع همکاری‌های بیشتری صورت گیرد و به آنان سفارشات بیشتری بدهیم.

-شبکه بی‌بی‌سی عربی هم با انتشار فیلم‌هایی دیگر از این فاجعه، تلاش کرد تا مانند دیگر مجامع خبری و دستگاه‌های حقوق بشری، عربستان را برای تشکیل یک گروه حقیقت یاب، تحت فشار قرار دهد.
این شبکه در پایان برنامه‌های خود با این موضوع، با دکتر هاروارد جانسون، فعال حقوق بشر بحث و گفتگوی مفصلی کرد.
جانسون در صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: خاطرنشان کردن، چیزی را ثابت نمی‌کند؛ ما باید مقصر اصلی را پیدا کنیم.
جانسون در پاسخ به سوال مجری که پرسیده بود “به نظر شما چه کس یا کسانی مقصر‌اند؟” افزود: افزودن، چیزی را ثابت نمی‌کند اما ما مجبوریم از بین ایران، زائران ایرانی و رسانه‌های ایرانی یکی را انتخاب کنیم.

۲ Comments

  1. AMIR ۱۳۹۵-۰۹-۰۸ در ۱۰:۰۳ ق٫ظ- پاسخ دادن

    با سلام،
    لطفا قبل از واژه مقدس شهید، کلمه احمق را قرار ندهید. اینکار توهین به شهداست. پیشنهاد میکنم “احمد شهید” را در اینجا “احمق شدید” نامگذاری کنید.
    باتشکر

  2. خاله جان ۱۳۹۵-۰۶-۲۰ در ۹:۴۵ ب٫ظ- پاسخ دادن

    من یه گزینه ی دیگه پیشنهاد میکنم سعودی هم بیاد مثل روحانی بگه تقصیر احمدی نژاد بود!

ثبت ديدگاه