رساله درجات کمتر(۶)
گاو بخر یا فقط بپر

قسمت پنجم

در رساله درجات کمتر که به قلم علمای برگزیده دوران طبیب‌باشی، فرزی جان بابا، طیب خان، آبادالدوله، پاک‌آفرین و نورالدین نگاشته شده است، احکام شرعیه و غیرشرعیه در باب وجوب و استحباب و کراهات در بندهای مختلف سیب‌زمینی، آب، برق، گاز، بنزین، لبنیات، اتل، مسکوکات و طلا به قلم تحریر درآمده است، هر که خلاف فرامین ایشان کند، آثم است.

بند ششم: لبنیات

علمای خمسه + یک گفته‌اند و سایرین هم اختلاف ندارند که اگر زنی وضع حمل کند و شیر خشک به طفلش بخوراند در حکم کفر او تأملی نیست؛ همچنین احتیاط واجب آن است طفل را تا دو سال شیر مادر خورانند و پس از آن نیازی به خوردن شیر ندارد مگر آنکه شیر مادر مستمر باشد و اجماعی علماست که اگر زنی در زمان نوسانات قیمت شیر خشک وضع حمل کند، فرزندش نامیمون است و بهتر است تا ۴۰ روز خود و طفل را در اتاقی حبس کند و پیوسته آب قند بنوشند تا نحوست را بزداید.
واجب است همه اولاد ذکور پس از دو سالگی به جای شیر و همه اقسام لبنیات، کلم بخورند و این قول اقوی است.
همچنین طبیب‌باشی معتقد است هر زن باید روش تبدیل شیر به ماست، ماست به دوغ، دوغ به کره را بداند و احتیاط مستحب آن است که شیر را خود از گاوی در روستا بگیرد تا دست دلال و توزیع‌کننده بدان نرسد و احوط اقوی است که بیش از یکبار در ماه این‌کار را نکند.
توصیه جمیع علماست که هر خانوار یک گاو خریداری کند تا از خرید لبنیات بی‌نیاز گردد و تعدیل قیمت‌ها بر او حادث نشود که بسیار مجرب است.
و اگر العیاذ بالله کسی توان خرید گاو را نداشته باشد، توقع استخوان ترکاندن اطفالش را از لبنیات نداشته باشد وگرنه گناهکار است و در این فقره توصیه نورالدین این است که با دویدن و پریدن بر تراکم استخوان‌ها بیفزایند.

ثبت ديدگاه




عنوان