چند پیشنهاد برای دهه فجر کتابخوان‌ها
کتاب انقلاب

راه راه:

به فصل جدیدی از کتاب انقلابمان رسیده‌ایم و هنوز فصل‌های بی‌شماری پیش رویمان ناگشوده است، اما هنوز بیشترمان اولین صفحه‌های این کتاب را نخوانده‌ایم. راستی کتاب انقلاب ما چگونه باز شد؟ اینجا چند پیشنهاد کتابی برایتان داریم. کتاب‌هایی که با چاشنی طنز و تصویر و داستان، ما را به دل تاریخ می‌برند. به اولین برگ‌های کتاب انقلاب.

«وطن برای ماموریتم»- علی درخشی
اگر علی درخشی را نمی‌شناسید باید به انیمیشن‌های دیرین دیرین ارجاع‌تان بدهم. حالا شناختید؟ برویم سروقت معرفی کتاب.
شاید کتاب “ماموریت برای وطنم” را نخوانده باشید. این کتاب، شرح فداکاری‌ها و رنج‌هایی است که محمدرضا شاه در راه پیشرفت ملت کشیده و نویسنده‌اش هم شخصی منصف و بی‌طرف به نام محمدرضا پهلوی است! “وطن برای ماموریتم” دفترخاطرات مصور محمدرضا شاه است از لحظه تولد تا مرگ، با کاریکاتورهایی از علی درخشی. البته قول نمی‌دهیم به اندازه کتاب خود شاه خنده‌دار باشد!

«عصر تباهی»(مجموعه کاریکاتور) – مهدی امینی
از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا انقلاب بهمن ۵۷، مهدی امینی حوادث مهم تاریخ ایران را روایت کرده و در ۴۰ کاریکاتور به تصویر کشیده است. شرح طنزآلود نویسنده از وقایع، مبتنی بر پژوهش‌های او در اسناد تاریخی است. حسن دیگرش این است که می‌توانید با خیال راحت به دوستان خارجی‌تان معرفی‌اش کنید، چون ترجمه انگلیسی هم دارد‌.

«طنز درباره پهلوی»- محمدعلی علومی
طنز سیاسی-اجتماعی دوست دارید؟ به آثار پیشکسوتان طنزنویسی ایران علاقمندید؟ می‌خواهید طنزنویس بشوید؟ این کتاب مناسب شماست.
محمدعلی علومی در این کتاب آثاری از طنزپرداران دوره پهلوی، مانند خسرو شاهانی، عمران صلاحی، توفیق و… جمع‌آوری کرده و زمینه سیاسی- اجتماعی نگارش هرکدام را نوشته است. همچنین نکاتی که آن نوشته را طنزآمیز کرده، برای علاقمندان به طنزنویسی شرح داده است‌. خلاصه به جای آنکه چندین کتاب بخوانید، کتاب طنز درباره پهلوی را چندبار بخوانید!
«شاهنشاه در کوچه دلگشا» – علومی
رمانی طنزآمیز، تخیلی و ماجرایی. در این رمان، محمدعلی علومی، شاه پهلوی را در موقعیت‌هایی تخیلی قرار می‌دهد. شاه متوجه می‌شود انگلیسی‌ها در فکر کودتایی علیه او هستند، پس تصمیم می‌گیرد مانند شاه عباس، با لباس مبدل به کرمان برود. او که دلش می‌خواهد رشادت‌های شاهان پیشین -خصوصا شاه عباس کبیر- را داشته باشد و ندارد، با ترس و بی‌عرضگی‌اش موقعیت‌های مضحکی ایجاد می‌کند. گفتگوهای او با شخصیت‌هایی چون شوستر، هویدا، نیکسون و… نمکین و خواندنی است.


«شاه بی شین»- محمدکاظم مزینانی
اگر دنبال روایتی مستند و درعین حال سرگرم‌کننده از زندگی محمدرضا پهلوی هستید، شاه بی ‌شین را بخوانید. راوی دوم شخص این داستان، در یکی از آخرین روزهای زندگی شاه سابق، زمانی که او روی تخت جراحی افتاده است مخاطب را بالای سرش می برد، بعد به عقب برمی‌گردد تا از زمان کودکی قصه او را روایت کند.


«آه با شین»
آه با شین هم رمانی تاریخی از مزینانی است، با این تفاوت که در این کتاب، میدان بیشتری به تخیل خود داده و هرچند بستر اتفاقات، تاریخ واقعی ایران از دهه بیست تا نود شمسی را دربر می‌گیرد، اما شخصیت‌ها همه تخیلی هستند. در آه با شین، با یکی از بازماندگان بی‌شمار خاندان قاجار روبرویید و در روایتی رفت و برگشتی، در زندگی حال و گذشته‌اش با او همراه می‌شوید.

ثبت ديدگاه




عنوان