کاهش نرخ بیکاری با افزایش تعطیلی کارخانه ها
آخرین بیکار لرستان

راه راه : درحالی که کارخانه‌های لرستان یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند، نرخ بیکاری این استان هر سال کمتر از پارسال می شود. به همین بهانه خبرنگار ما سراغ مسئول مربوطه رفته است.

+ خبرنگار: سلام، لطفا خودتان را معرفی کنید.
مسئول: بنده مسئول «معاونت اشتغال و آمار» استان لرستان یا همان «معاونت بیکار زدایی و سرکاری» سابق هستم.

+ خبرنگار: چرا نام معاونت را تغییر دادید؟
_مسئول: بله سئوال خوب و به جایی است، عنوان «معاونت بیکار زدایی و سرکاری» در شان مردم عزیز لرستان و جوانان این دیار نبود بر همین اساس عنوانش را به «معاونت اشتغال و آمار» لرستان تغییر دادیم.

+ خبرنگار: خدا قوت، وظیفه این معاونت چیست؟
مسئول: سؤالتان بسیار ریشه‌ای است. با افتخار تمام باید گفت که این معاونت فقط در لرستان تشکیل شده. یعنی آمار زیاد بیکاران در لرستان سبب شد که به فکر تاسیس چنین معاونتی بیفتیم و مشکل اشتغال جوانان را مرتفع نماییم. بحمدالله و المنه از بدو تاسیس این معاونت، هر جوان بیکار و جویای کاری که به ما رجوع کرد، وی را سر کار نهاده و مشغولش کردیم. موفقیت ما در سر کار گذاشتن جوانان تا حدی بالا بود که در هیئت دولت قرار شد وزارتخانه‌ای تحت همین عنوان(وزارت اشتغال و آمار) تشکیل شود. بله همانطور که گفتم وظیفه این معاونت اشتغال‌زایی است. هم اکنون بعضی از همکاران ما به حدی اشتغال زاییده‌اند که دیگر هیچ جوان مراجعه‌کننده‌ای وجود ندارد که سرپرستی این اشتغال‌های زاییده شده را بر عهده گیرد.

+خبرنگار: یعنی با همین روش توانستید نرخ بیکاری را هرسال کمتر از سال قبل کنید؟
مسئول: احسنت! عجب سئوال کلیدی‌ای! باید بگویم نه. عدم مراجعه جوانان جویای کار به این معاونت سبب شد که همکاران بنده خود به دنبال جوانان جویای کار بروند و به محض رؤیت هر جوان بیکاری در سطح شهر یا روستا، سریعا او را سر کار می گذاشتند. البته مراکزی بودند که با انحراف از اهداف ما، اجازه نمی‌دادند جوانان را سر کار بگذاریم اما تلاش شبانه روزی ما سبب شد که این مراکز منحرف مانند کارخانه پارسیلون و شرکت فولاد صدر و کاشی جم و سامان کاشی و زاگرس خودرو و پتروشیمی و… تعطیل شوند و جوانان را دسته دسته و گروه گروه راهی مراکز کار در مرکز کشور کنیم. در واقع هم‌اکنون جوانان لرستان دو گروهند. گروه اول ساکن لرستان و سر کارند. گروه دوم ساکن تهران و سرکارند.

+خبرنگار: با وجود تعطیل شدن کارخانه‌های لرستان، آمارها چگونه کاهش نرخ بیکاری را نشان می دهد؟
مسئول: چرا مدام سؤال تشریحی می‌پرسی؟ حداقل سؤال بعدی‌ات چهارگزینه‌ای باشد. حالا بنده چون انتقادپذیر هستم پاسخ سؤالت را می‌گویم. مثلا سال ۹۱ نرخ بیکاری لرستان ۲۰ درصد بود، اما سال ۹۶ نرخ بیکاری استان به ۱۲ درصد کاهش یافت. علت اول کاهش نرخ بیکاری به افزایش سن جوانان جویای کار برمی‌گردد. به این نحو که هم اکنون میانسالان جویای کار محسوب می‌شوند. ما با تدابیر خاصی توانستیم جوانان عزیز را با سلامت کامل به مرحله میانسالی وارد کنیم و این شدنی نبود مگر با همت شبانه روزی مسئولان خدوم استان. علت دوم کاهش نرخ بیکاری هم به شرکت‌های تعاونی استان لرستان بر می‌گردد. به این نحو که معدود جوانان جویای کاری که هنوز با سماجت در همان دوران جوانی مانده بودند و متاسفانه قصد ورود به سن میانسالی را نداشتند با کار شبانه روزی همین شرکت‌های تعاونی مسافربری و همت مسئولان استان، زمینه مهاجرت سالانه‌شان به تهران جهت یافتن شغل در اطراف میدان آزادی و برج‌های در حال ساخت فراهم شد. ای تف بر ریا، قصد نداشتم از خودمان تعریف کنم.(اشک هایش را پاک می کند و لای دستمال فین می کند) ما خدمتگذار این مردمیم.

+ خبرنگار: خسته نباشید. سخن پایانی‌تان با مردم چیست؟
_ مسئول: مردم هرگونه مرکز منحرف از کارخانه گرفته تا تولیدی‌های کوچک که قصد منحرف و مشغول کردن جوانان لرستان را دارد به معاونت ما اطلاع دهند تا با تدابیر از پیش اندیشیده شده، تعطیل و تخته‌اش کنیم تا بتوانیم جوانان مشتاق و جویای کار را سر کار بگذاریم و آمار اشتغال را بالا برده و نرخ بیکاری را کاهش دهیم. راستی می دانم که خبرنگاری عشق است و شغل نیست. پس اسمت را بگو تا در سامانه اشتغال ثبتت کنم و آخرین بیکار لرستان که شما هستید را هم سرکار بگذارم.

ثبت ديدگاه




عنوان