خلبان واقعا مرده!
مخلِس
۱۰:۲۷ ب٫ظ ۲۶-۰۲-۱۴۰۳
کتاب «بادبانها را بکشید، خلبان مرده» با ترجمه ضیا کپیکار به چاپ هفتصد و هشتاد و یکم رسید. در خلاصه این کتاب آمده است: «روزهایی بوده که احساس خستگی و ملالت بر شما عارض شود؟ قطعا بوده. در این روزها به دنبال این بودهاید که خودتان را بکشید؟ قطعا بله! در نهایت چه کار کردهاید؟ با سرسپردگی تمام به خستگی و ملالتتان به کار ادامه دادهاید. این همان کشیدن بادبان است، زیرا خلبان زندگی شما مرده و حتی برای خودکشی هم تصمیمگیری نمیکند.»
این کتاب که یکی از کتب پرفروش در کشور گینه بیسائو به حساب میآید، برای اولین بار در ایران توسط «شمس الله پشتپالانی» یکی از روشنفکران معاصر در دوره پهلوی اول ترجمه شده بود؛ ولی سطح پایین ترجمه و نیاز به استفاده از کلمات جدید، نشر «مخلِس» را بر آن داشت تا بازترجمه آن را به ضیا کپیکار بسپارد تا بتواند این کتاب را در کنار همه ششصد و دوازده جلد کتاب انگیزشی که تاکنون به چاپ رسانده، قرار دهد و قدمی در پیشرفت و بهبود فضای انگیزشی جوانان بگذارد.
کپیکار در مورد اهمیت کاری که در ترجمه این کتاب انجام داده در نشست خبری جشنواره «کتاب خردلی» و پس از دریافت جایزه «خردلیترین کتاب سال» گفت: «سالهای سال به این فکر میکردم که باید راهنمای عملی در مورد چگونگی متقاعد کردن مغز برای خودکشی وجود داشته باشد. تلاشهای شخصی خودم برای این کار در حد تهیه و به سطل آشغال انداختن قرص برنج و خرید تیغ اصلاح و اصلاح موهای زائد و خریدن طناب محکم و استفاده برای یدککشی خودرو متوقف میماند تا اینکه با این کتاب آشنا شدم.»
وی افزود: «این کتاب چراغ روشنی برای من بود تا بتوانم راهکارهای عملی متقاعد کردن مغز برای خودکشی را بیابم. همه این راهکارها را بر روی خانواده خودم تست کردم و اکنون ۴۰ روز است که داغدار همسر عزیزم هستم.»
گفتنی است این کتاب، به راهکارهای متقاعد کردن دیگران برای خودکشی اشاره میکند و به درد کسانی میخورد که دارای اطرافیان متمول هستند؛ ولی از لحاظ مالی دچار مشکلات اقتصادیاند. فهرست فصلهای این کتاب عبارتست از: چرا زندگی؟ چرا مرگ؟ مرگ آگاهانه به از زندگی ناآگاهانه، انگیزه زندگی دیگران شوید، انتخاب مرگ به از مرگ به دست بقیه، بیایید مجددا مرور کنیم، حالا وقت آن کار رسیده است، فصل ناخوانده.
نگفته نماند که ضیا کپیکار سه سال پس از ترجمه این کتاب به جرم قتل ۱۲ نفر از اعضای خانواده و صحنهسازی خودکشی آنها، توسط مدعیالعموم به دار مجازات آویخته شد.
ثبت ديدگاه