جدی ترین بررسی متداول ترین بیماری معدوی بشر و البته سوزناک ترین
سرکشی معده
۱۲:۰۹ ب٫ظ ۲۲-۰۲-۱۳۹۸
راه راه: ترش کردن یا رفلاکس معده یکی از بیماری های معده است که خداییش به غیر از ضربه و سوزش خود معده، دیگر اعضای بدن را هم تا سر حد امکان می سوزاند. به حدی که محققان تاثیر ترش کردن معده را با بوئیدن بخار رادیو اکتیو یکسان دانسته اند.
در این بیماری، معده که از اعضای بسیار تیتیش مامانی و حساس بدن به حساب می آید و اگر مدتی به وی غذا نرسد قهر کرده و فقط غر می زند، هنگام مواجهه با سیل انبوه غذای وارد شده به آن کف و خون قاطی کرده و زیادی شوق و ذوق می کند و هی بالا و پایین می پرد. نتیجه این بالا و پایین پریدن ها عرق کردن معده و ترشح بیش از حد اسید آن است که موجب ترش کردن می شود. به این عمل در خودرو ها «آب و روغن قاطی کردن» گفته می شود.
همانطور که مستحضرید در ماه مبارک رمضان موتور خودرو نیز تحمل پذیرش یکجای ترکیب دوست داشتنی و موتور تریل سوزان: آش رشته، ژله، زولبیا بامیه، سالاد فصل، سالاد شیرازی، سوپ، برنج، قرمه سبزی، قیمه بادمجان، حلیم بادمجان، کشک بادمجان، دوغ همراه با نعناخشک و چایی نبات را ندارد و ریختن این ترکیب در موتور خودرو، کار را از آب روغن قاطی کردن گذرانده و به مرحله پاره کردن تسمه تایم و سوزاندن سر سیلندر و سیلندر و در مواردی بسیار نادر سوراخ شدن رادیاتور می کشاند. ولی معده علیرغم حساس بودنش، معلوم نیست چرا هیچ مشکلی با ترکیب فوق الذکر ندارد. این وضع شاید به خاطر چایی نبات باشد که با وجود داشتن تغایر مفهومی، مصداقی، ذاتی، زمانی و دمایی با مورد قبل یعنی دوغ همراه با نعناخشک، اقدام به شستن و بردن همه ترکیب فوق کرده و خطری متوجه معده نمی شود. ولی انسان ناچار از پذیرش عوارض آن یعنی رفلاکس یا ترش کردن معده خواهد بود.
اگر از نقش بی بدیل و اساسی ترک ترکیب دوست داشتنی و موتور تریل سوزان: آش رشته، ژله، زولبیا بامیه، سالاد فصل، سالاد شیرازی، سوپ، برنج، قرمه سبزی، قیمه بادمجان، حلیم بادمجان، کشک بادمجان، دوغ همراه با نعناخشک و چایی نبات در بهبود ترش کردن معده و نفس کشیدن آن بگذریم، راهکار های دیگری هستند که شما را در پیشگیری از این شر عظمی یاری می دهند.
۱- پرخوری نکنید. فکر این راهم نکنید که معده شما حدود ۱۶ ساعت خالی از غذا بوده و گوشه ای در منتهی الیه پایین بدنتان چمباته زده و بیکار و بی عار نشسته و از دست شما ناراحت بودهاست. درست است که ناراحتی معده از دست شما می تواند باعث غرغر کردن آن باشد ولی ترش کردن آن قطعا نمی تواند مطلوب شما باشد. در این میان تنها چیزی که مهم نیست این است که چه چیزی بخورید یا آن را چقدر دوست داشته باشید، معده به محض اینکه مقدار زیادی از اشیاء جویده شده واردش شد عروسی می گیرد و بندری می زند و ترش می کند. برای پرخوری نکردن هم لازم نیست بعد از افطار غذا نخورید تنها کافیست در وعده های افطار از بشقاب های کوچک استفاده کنید و در مقاطع غذایی مشخص غذا بخورید تا معده یکهو تعجب نکند. ممکن است با اینکار افطار شما تا سحر طول بکشد ولی اشکالی ندارد چون یک تیر و دو نشان زده اید : هم در فاصله سحر تا افطار بیکار نبوده، از افسردگی بعد از افطار رنج نبرده اید و هم ترش نکرده اید.
۲- آهسته غذا بخورید. همه جا اینترنت نیست که سرعت بالا در آن خوب باشد. کمی از لامبورگینی درونتان هنگام افطار پیاده شده و آرام آرام غذا بخورید. غذاها را خوب در دهان له و لورده کنید. درست است که معده فرق نان و کلوخ را متوجه نمی شود ولی این کار نقش به سزایی در مطلع نشدن معده از حجم غذای وارده به خود دارد و از ترش کردن جلوگیری می کند. این راهکار به خوبی قابل هماهنگ شدن با راهکار قبلی است و در آن یک تیر و دو نشان زدن هم به شما یاری می رساند.
۳- غذاهای چرب نخورید. درست است که شما بدون توجه به وضعیت گل و بلبل اقتصادی کشور قناعت پیشه می کنید و غذاهای چرب نمی خورید ولی باید بدانید این غذا ها هم زمان بیشتری در معده اطراق می کنند و هم میزان جوش خوردن آنها با اسید ها برای برگزاری عروسی در معده بیشتر است. ضمنا بعد از جذب شدن هم غیر از راه بندان کردن در رگ های خونی کار دیگری بلد نیستند. دور این غذاها را خط بکشید.
۴- چربی گوشت ها را حذف کنید. اگر احیانا قید سلامتی خود را زده اید و خدایی نکرده گوشت سرطان زا خریده اید یا مرغ کیلویی ۱۲ هزار تومان را برای رسیدن ضایعات به حداقل با پوست می پزید، نباید خطری شما را تهدید کند. چرا که تا گوشت پخته و مرغ با پوست خورده نشود معده شما ترش نمی کند. تازه باید گوشت را هم با چربی بخورید و تا وقتی نخورید که اتفاقی نمی افتد. پس با حذف چربی های گوشت و مرغ می توانید از ترش کردن جلوگیری کنید.
۵- دست از سر اسید ها بردارید. منظور از اسید جوهر نمک و وایتکس نیست که اگر آنها نباشند زندگی را گند بر می دارد و می رود. بلکه از بلعیدن میوه های اسیدی مثل لیمو، پرتقال، سیب ترش (درصورت توان خرید) و غذاهای اسیدی مثل سالاد با سس (بدون در نظر گرفتن توان خرید، کاهو کیلویی ۲و۵۰۰ دیگر این حرفها را ندارد، ۵ تومن سه تا پیچ کاهو می دهند) به شدت پرهیز کنید. مخصوصا اگر معده شما خالی است. معده یک طور هایی خر است، نمی فهمد که نباید در اینجا اسید ترشح کند. بیشتر ترشح می کند و این باعث ترش کردن آن خواهد شد.
۶- نوشیدنی نخورید. نه تنها به خاطر دچار نشدن به تکرر ادرار بلکه به خاطر کمبود آب هم نه چون این ها خود چندین مقاله جدی می طلبند؛ تنها به خاطر آرامش معدی شما! فاصله ای قریب به ۱۰ ساعت میان افطار و سحر قرار دارد. اصراری نیست بلافاصله پس از غذا آب بخورید یا چایی را پس از دوغ سر بکشید. البته خوردن چایی پس از دوغ اگر به همراه نبات باشد نه تنها بد نیست بلکه باعث شستن و بردن هم می شود. پس سعی کنید ضمن حفظ کردن آرامش خود، نوشیدن را به دیگر زمانهای میان افطار و سحر موکول کنید و اصلا به تعداد ۵۶۴ بشقاب چیده شده روی اپن آشپرخانه که طبق پیشنهاد ۱ و ۲ در صف خوردن قرار داده اید توجه نکنید.
۷- غذاهای پر ادویه نخورید. درست است که امروزه یکی از اقلام حیاتی جهیزیه، مقدار زیادی ادویه است و عقل سلیمی نیست که نقش اساسی ادویه جاتی نظیر فلفل و آویشن را در غذا انکار کند. چرا که این ادویه ها یک املت ساده را به یک غذای لاکچری نظیر بیف استراگانف تبدیل می کنند. ولی بازهم هیچ عقل سلیمی نمی گوید خانه را به هند بدل کرده و نمکدان فلفل را در غذا خالی کنید. معده به شدت با ادویه جات دوست است و آنها را که میبیند عروسی میگیرد. هرچند ترش کردن بعد از آن دمار از روزگار شما در میآورد.
۸- بعد از غذا خوردن نخوابید. فاصله بین افطار تا سحر برای این است که تا می توانید بخورید نه اینکه بروید و بخوابید. به ۵۶۴ بشقاب کوچک ردیف شده روی اپن فکر کنید و بدانید معده همانطور که حساس است تحمل تنهایی را ندارد و به محض مشاهده خواب شما سعی می کند شما را با ترش کردن از خواب بیدار کند. فهم این را هم ندارد که این دوستی ۴۲ پله از دوستی خاله خرسه آنور تر است.
۹- عادت خود را بشناسید. معده هر شخص مختص به اوست و آزمون و خطا برای پیدا کردن دلایل ترش کردن آن به صاحب آن بر می گردد. دفترچه ای به همراه داشته باشید و به محض ترش کردن نام غذایی را که قبل از آن خورده اید یادداشت کنید و از آن بپرهیزید. اگر کارهایی را که بعد از غذا خوردن انجام داده اید یادداشت کنید می توانید عادت غذایی را که به ترش کردن معده می انجامد متوجه شوید. اگر این کار را انجام دهید در هنگام مرگ فهرست جامعی از کارها و غذاهای منجر به ترش کردن معده دارید که شاید برای الان شما کارایی نداشته باشد ولی قطعا به درد زندگی بعدی شما خواهد خورد.
و اما اگر ترش کرده اید اصلا نگران نباشید. از قدیم گفته اند تنها مرگ درمان ندارد و بی پولی و بی شوهری و بی کاری و بی مدرکی و بی سرپناهی و بی شعوری. می توانید بندری زدن معده را به محض ترش کردن در نطفه خفه کنید.
۱- آب و جوش شیرین را هم بزنید. ولی اگر تاثیر نداشت بدانید که باید این ترکیب را بخورید. بدون خوردن که فایده ندارد، لیوان که ترش نکرده. یک قاشق جوش شیرین را در یک لیوان آب بریزید و هم بزنید و با نی فرو کرده در ته حلق آن را بنوشید تا طعمش را متوجه نشوید. اسید معده که یک ماده اسیدی دیوانه تر از خودش می بیند در آن حل می شود و در ریاضی هم خواندید که منفی در منفی میشود مثبت. ناگهان معده به شوری دریاچه ارومیه می شود ولی خب از شر ترش کردن راحت می شوید.
۲- آب برنج را مزمزه نکنید چون اگر سر نکشید فایده ندارد. در صورتی که از شکسته شدن گردن توسط همسر با دسته تی مصون هستید یا او شما را نمی بیند، اقدام به سرکشیدن آب برنج هایی که خیسانده بکنید. تاثیر معجزه آسای این کار کمتر از جوش شیرین خوردن نیست و بستگی به تصور معده شما از آب برنج دارد.
۳- نوشابه بخورید. به حرف دکتر ها که نوشابه را ضرر محض می دانند و معتقدند ۱۷۳ درصد آن قند است توجه نکنید. نوشابه فقط به درد بازکردن راه آب و کشیدن دور تایر خودرو برای سیاه شدن آن نمی خورد. تاثیر نوشابه در شستن و بردن اسید های معده کمتر از چایی نبات نباشد بیشتر هم هست چرا که در مواردی ترکیب درون معده را چایی نبات هم نمی تواند بشوید ببرد ولی نوشابه به خوبی از عهده این کار بر می آید.
۴- بکرایی بخورید. در اینترنت نام بکرایی را سرچ کنید و لااقل عکس آن را ببینید. گوشت میوه بکرایی تاثیر زیادی در درمان ترش کردن معده دارد. البته استفاده از بکرایی در بهبود ترش کردن معده بستگی به یافتن آن نیز دارد که نویسنده تاکنون موفق به آن نشده است.
۵- یخ بخورید و یاد خاطرات بچگی خود و خوردن آلاسکا بیفتید. این کار برای گول زدن معده است تا دست از ترش کردن بردارد. اگر دارای خانواده ای فهیم هستید که خوردن قرص راینیتیدین را بر یخ خوردن ترجیح نمی دهد و شما را با اینکار به بیمارستان روانی هدایت نمی کند، از فریز یخ برداشته و به نیش بکشید. فکر کنید دارید بستنی آلاسکا می خورید. نویسنده به محض رهایی از تیمارستان مقاله ای مجزا در باب تاثیرات فوق العاده یخ بر ترش کردن معده خواهد نوشت.
۶- انار و خرما خوردن پیشه کنید. اگر پول خریدن انار و به خصوص خرما را دارید آنها را بخرید و بخورید. ولی به راهکار اول برای پیشگیری از ترش کردن معده هم توجه کنید. خوردن دو بسته رطب مضافتی صادراتی که از لب مرز به داخل کشور برگشته خورده و پنج کیلو انار ساوه که توسط مادر دانه شده و همچون هلو بپر توی گلوست، خود دلیل بالفعلی برای ترش کردن است. نویسنده هم جای معده بود ترش می کرد. چه رسد به معده.
۷- راینیتیدین بخورید. خوردن راینیتیدین همانگونه بر ترش کردن معده تاثیر می گذارد که حضور سردار سلیمانی در جبهه های نبرد علیه داعش تاثیر گذاشت. عین آب روی آتش می ماند و تاثیر آن تنها دو صدم ثانیه پس از قورت دادن قرص قابل مشاهده است. ولی نویسنده آن را پیشنهاد نمی کند چرا که تا وقتی این همه راه برای پیشگیری و پس گیری از این اژدهای سرکش معده یعنی ترش کردن معده وجود دارد چرا باید به راه های شیمیایی رو آورد؟
نگارنده امیدوار است با رعایت موارد بالا، معده ای ترش نکن و سالم داشته باشید و حال کافی را پس از افطار بکنید و در طول روز و شب هی دست خود را به ناحیه زیر سینه و بالای معده نگیرید. نویسنده که کلا معده ندارد و روزه نمی گیرد.
عاللللی