در باب واردات پوشاک به ایران
تکمیل زنجیره تولید ارزش با دکمه قابلمه ای!
۲:۳۳ ب٫ظ ۲۴-۰۳-۱۳۹۶
راه راه: بر اساس آمار گمرک، در یک ماهه نخست سال ۹۶، قریب به ۲۲ تن (!) پیراهن مردانه و پسرانه وارد کشور شده و بیشترین میزان واردات نیز از کشورهای ترکیه و آلمان بوده است.
این گزارش در حالی منتشر میشود که همگی میدانیم، در ماه نخست سال یا همان فروردین، به جهت مصادف بودن با تعطیلات نوروز و نو نوار شدن ملت، این حجم از واردات قدری غیر منطقی بهنظر می رسد.
تقریبا بر کسی پوشیده نیست که فروردین ماهِ هر سال، عموما تا چند روز بعد از روز طبیعت تعطیل است، الباقی روزهایش هم که مردم در حالت بازیابی تنظیمات، به حالت قبل از نوروز هستند. یعنی ۸۰ درصد از خود پرسنل اداره گمرک هنوز از تعطیلات سر کار نیامدهاند، آن ۲۰ درصد هم آبدارچی و باغبان و … هستند!
حال سوال اینجاست که این بندگان خدا چگونه رسیدهاند این رکورد از واردات را رقم بزنند؟ والله دست مریزاد دارد. دم عیدی هم که دیگر خداروشکر مردم از هر قشر و طبقهای برای خود لباس نو تهیه میکنند و آنهایی هم که توان تهیه کردن ندارند، بسیار بعید بهنظر میرسد که در ادامه فروردین، قصد و توان خریدن لباسهایِ مارکِ ترک و آلمانی را داشته باشند. یعنی این حرکت اقتصادی، در کل، با نظام عرضه و تقاضا کار چندانی ندارد! واردکنندگان محترم، بیشتر دلی وارد میکنند، طرف طبع لطیفی دارد و مثلا واردات انجام میدهد که مبادا ترک بردارد چینی نازک تنهایی اش. بدنیست در پی انتشار این آمار، قدری هم به بررسی حواشی و اظهار نظر مسؤولین در مورد آن بپردازیم.
رئیس اتحادیه واردکنندگان پوشاک ترک اصل، در حالی که به رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک مردانه به جز جوراب، اشاره میکرد پسر پاشو دو تا چایی برای آقا بریز! به خبرنگار ما گفت: حمایت از تولید ملی الویت اول ما… که ناگهان چای در گلویش پرید و سرفه بقدری امانش را برید که نتوانست حرفش را ادامه دهد. وی در همان حال سرفه، چند سند مربوط به واردات اقلام مختلف را هم امضا کرد.
رئیس اتحادیه چتربازان نیز که این روزها قدری فربهتر از قبل بهنظر میرسد، با پوشیدن پنجاه و هشت دست پیراهن مردانه آلمانی، همزمان با تلاش برای قرار دادن پیراهنش در شلوار و انتقاد از واردات بی رویه لباس، نفسی گرفت. وی سپس در خصوص ایجاد فضای رقابتی آزاد و مشکلات صنفی خود نظیر گرمازدگی در فصل تابستان! هم نظراتی را مطرح کرد.
تعدادی از فعالان عرصه اقتصاد هم به طرح تکمیل زنجیره تولید ارزش لباس مردانه، با واردات لباس زیر، کراوات و دکمه قابلمهای اشاره کردند.
✅این مطلب در ویژه نامه هفتگی طنز راه راه در روزنامه وطن امروز (۹۶/۰۳/۲۲) منتشر شده است.
ثبت ديدگاه