هر کدِ برنامه‌نویسی، یک نخ تسبیح
بازار داغِ عشقِ دیجیتال

اگر فکر می‌کنید در ایران فقط بازار خودرو و سکه داغ است، سخت در اشتباه هستید! طبق آخرین آمار، ۲۰۵ سایت همسریابی در کشور فعال است که گویا رقابتشان برای وصلتِ کاربران، از جنگِ فرش قرمزِ جشنواره عمار هم شدیدتر است. هر کدِ برنامه‌نویسی، یک نخ تسبیحی است که عشاق را کنار هم می‌چیند.

کاربران می‌توانند در بخشِ ویژه و یا همان اصطلاحا پرمیوم مشخص کنند که ترجیح می‌دهند همسر آینده‌شان حلیم را با شکر بخورد یا با نمک. حتی یکی از سایت‌ها ادعا کرده با ترکیب طالع بینی و جدولِ مندلیف، دقیق‌ترین تطابقِ زناشویی را پیش‌بینی می‌کند. مثلا «اگر متولدِ مرداد و گروه خونی AB+ و طبع دموی هستید، فقط با متولدِ ۳۰ اسفند و گروه خونی O- و طبع بلغمی جور می‌شوید… البته به شرطی که مادرشان قبلا در روضه شما را پسندیده باشد».
ولی برخی از این سایت‌ها به جای الگوریتم‌های پیچیده و غرب‌زده، از مُدِ «تاییدشده توسط مامان» استفاده می‌کنند! به این نحو که در این برنامه‌ی همسریابی، مادر پسرها برای فرزندانشان در فضای مجازی دنبال زن می‌گردند و پس از کمی ارتباط با دخترمدنظر، با آنها دیت می‌روند.
بعضی برنامه‌ها اینگونه پیشرو هستند و برخی حتی ابتدائیات را هم ندارند. یکی از دوستان بنده در یکی از پلتفرم‌های رایگان مذکور ثبت‌نام کرد که قابلیت فیلتر کردن مشخصات نداشت. اسمش برای همسر افتاد مرز میرجاوه. متاسفانه گزینه «غلط کردم» هم نداشت.

به‌نظر نویسنده‌ی متن، اینگونه پلتفرم‌ها هنوز جای کار دارند. مثلا می‌توانند به تقلید از تاکسی‌های اینترنتی گزینه‌ی عجله دارم را اضافه کنند و در این صورت مهریه کمی بالاتر برود. نرم‌افزارهای خرید و فروش آنلاین طلا و بیت‌کوین و رمزارزهای مختلف هم می‌توانند با این ۲۰۵ سکوی ازدواجی همکاری دشته باشند.
در این جنگِ امر خیر دیجیتالی، برخی سایت‌ها برای جذب کاربر، جوایزی مثل «متقبل شدن وای‌فای جهیزیه» یا «۲۰ درصد تخفیف ثبت عقدنامه» پیشنهاد می‌دهند. یک پلتفرم معروف حتی اعلام کرده است کاربرانی که تا پایان ماه ثبت‌نام کنند شامل جشنواره زمستانه می‌شوند و یک جلسه مشاوره با «بازیگر مطرح سینما که ۴ ازدواج و ۳ طلاق موفق داشته است» دریافت می‌کنند.

دکتر شوخ‌آبادی، مردم‌شناس و استاد دانشگاه آزاد تهران(به جز فیروزکوه و دماوند)، در یادداشتی نوشته بود: «این آمار ۲۰۵ سکوی مجازی چیز عجیبی نیست. جمع زیادی از ایرانیان علاقه دارند که به‌جای درست کردن قهوه، قهوه‌خانه بزنند و به‌جای رفتن به هیئت، هیئت تاسیس کنند. در اینجا نیز به‌جای اینکه بروند خواستگاری، بنگاه خواستگاری می‌زنند.»

یکی از کاربران با نام کاربری «ریحون» که دوستانش آن را با نام مستعار «غلام چماق» صدا می‌کردند به محل باشگاه طنز انقلاب اسلامی آمد و اعترافاتی داشت. برخی از اعترافات او را می‌خوانید: «من در ۵۰ سایت همسریابی عضو شدم. الان هر روز حدود ۳۰ اعلان با عنوان «عزیزم، چرا دیروز آنلاین نبودی؟» روی گوشی دریافت می‌کنم! وی ادامه داد «تا حالا ۳ بار دیت رفتم. حالا قرار است برای بار چهارم با پسری سر قرار بروم که بیچاره فکر می‌کند من یک دختر ۲۲ ساله با علاقه به گلدوزی و سریال‌های کره‌ای هستم.»

به نظر می‌رسد این وضعیت هچل هفت در سال‌های آینده به هچل هشت و حتی نه برسد. امیدوارم قبل از اینکه روزی برسد که هوش مصنوعی به جای خاله‌ها، نقشِ واسطه داشته باشند؛ این پلتفرم‌ها واسطه‌گری ازدواج را برعهده بگیرند و اولین جمله‌اش این باشد: «ضریبِ تطابقِ شما ۹۹٪ است… دیگه دنبالش نگرد»
به امید این روز…

▪️︎حقیقتا واسطه‌گری ازدواج و استفاده از تکنولوژی در این امر بحث پسندیده‌ای است و این متن با نگاه طنزپردازانه و نقادانه صرفا برای شوخی به موضوع نوشته شده است.

ثبت ديدگاه




عنوان